Ministerul Agriculturii 'planteaza' credite bancare pentru fermieri

Data publicarii: 25-04-2013 | Finante-Banci

Ministerul Agriculturii pregateste un fond de microcreditare prin care fermierii vor putea obtine sume de pana la 5.000 de euro. Informatia a fost confirmata pentru Business24 de surse oficiale din conducerea MADR. 

In acest moment este in dezbatere interna la nivelul structurilor de specialitate ale MADR un proiect de act normativ care vizeaza constituirea unui fond de microcreditare. Proiectul este destinat creditarii fermierilor mici si mijlocii care s-au lovit de refuzul bancilor.  Una dintre variantele discutate ar fi ca MADR sa puna la dispozitia unei banci, cel mai probabil CEC Bank, un fond care sa fie accesat de fermieri.  Surse din conducerea MADR au precizat ca fermierii vor putea accesa aceasta linie de credit, in cel mult doua luni. 

Minitrul Agriculturii, Daniel Constantin a vorbit intr-un interviu acordat Business24 despre dificultatile pe care le intampina fermierii atunci cand vor sa acceseze credite si de faptul ca nu exista produse bancare dedicate agricultorilor.  Mai mult, fermierii se lovesc de reticenta bancilor care sustin ca agricultura nu genereaza venituri sigure. 

Integral in Business24.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: